Vernieuwd bezoekerscentrum Beerschoten en blauwborsten
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Nieuwsbrief mei
2023
Lees online
Klimaatbestendig en duurzaam
Heidetuin klaar voor de toekomst
Wie een wandeling maakt door de Heidetuin in Driebergen-Rijsenburg, valt het direct op: hier is flink wat werk verricht. De karakteristieke tuin werd in oktober 2022 eigendom van Utrechts Landschap. Om het gebied op te knappen en toekomstbestendig te maken, waren ingrijpende werkzaamheden nodig. Mede dankzij een crowdfundactie is het bijzondere park weer een prachtige en beleefbare plek, klaar voor de toekomst.
Lees verder  
 
 
Kom je gauw kijken?
Bezoekerscentrum koetshuis beerschoten open voor publiek
Na maandenlang renoveren en opnieuw inrichten, staan de deuren van Bezoekerscentrum Koetshuis Beerschoten wijd open voor publiek. Utrechts Landschap heeft het historische koetshuis zowel aan de binnen- als aan de buitenkant aangepakt. Door een mooie samenwerking van Utrechts Landschap met SEMS Groep is er een eigentijds bezoekerscentrum ontstaan met horecavoorziening. Vrijwilligers van Utrechts Landschap en de horecamedewerkers staan klaar om bezoekers op deze inspirerende plek te ontvangen.
Lees meer  
 
Nieuwe rubriek: Natuurweetjes
Bekijk het filmpje  
 
 
Groen Geld Diner
benefietavond voor aankoop van natuur
Op donderdag 22 juni organiseert Utrechts Landschap een benefietavond het ‘Groen Geld Diner’ om gelden te werven voor de aankoop van natuur. Utrechts Landschap kan mogelijk 78 hectare natuur in Bilthoven en De Bilt kopen van de gemeente de Bilt. Het gaat om de gebieden ‘De Leijen’ en ‘Heidepark’ in Bilthoven en enkele kleinere kavels in de Voordorpse polder, Griftenstein, Groenekan en Beukenburg. Wil jij ook bijdragen aan het behoud van deze natuur? Je bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het Groen Geld Diner.
Meer informatie  
 
 
Column boswachter Joris: De Breul in oorlogstijd
mij krijgen ze niet levend
Geen buitenplaats is hetzelfde. Het verhaal van buitenplaats De Breul is bijzonder. Een oorlogsverhaal. Een ongelooflijk verhaal. Een verhaal dat ik als boswachter pas onlangs met me mee draag. En, zo weet u, een verhaal is er om verteld te worden. Hoe pijnlijk ook. “Mij krijgen ze niet levend”, een gedachte die velen in de meidagen van 1940 in Nederland hebben gehad, getuige de golf aan zelfmoorden net voor en net na de inval van de Duitsers. Zo ook het echtpaar May-Fuld.
Lees meer  
 
 
Nieuw tv-programma bij RTV Utrecht over groene vrijwilligers
Amerongse vrijwilligers in de spotlight
In een nieuwe programma van RTV Utrecht staan onze vrijwilligers in Amerongen centraal. Presentator Margreet van Gils volgt de vrijwilligers van het Team Amerongse Bos. Zestig mensen zetten zich daar in als gids, bosmedewerker, faunabeheerder of medewerker in het informatiecentrum. 

Wat beweegt deze vrijwilligers en waar komt hun 'groene hart' vandaan? Kijk het nu online via onderstaande link.
Meer informatie  
 
agenda activiteiten
5 en 6 mei 2023
 
11.00 en 13.30 uur
 
Kasteel Loenersloot
Kasteel Loenersloot - Tweede Wereldoorlog: Op vrijdag 5 en zaterdag 6 mei organiseren de gidsen van Kasteel Loenersloot speciale rondleidingen. Deze gaan over gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog in en om het kasteel. Bezoekers krijgen eerst een korte lezing over de gebeurtenissen in Loenersloot en omgeving. 
Meer informatie  
 
Zaterdag 10 juni 2023
 
Hele dag
 
Provincie Utrecht
Utrechtse Natuurdag: Utrechts Landschap nodigt je van harte uit bij de Utrechtse Natuurdag over Vergeten natuur in onze gebieden. Leer meer over de natuur van toen en nu, ga met de boswachter op excursie en beleef het buiten! Check de agenda!
Meer informatie  
 
Bekijk de volledige agenda 
Utrechts Landschap beschermt natuur
en erfgoed in de provincie Utrecht
 
Youtube   Facebook   Twitter   Linkedin   Linkedin