Verder: Stormpad Leersum geopend en voorjaar in de moestuin
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Nieuwsbrief juni
2023
Lees online
Kom je ook op 10 juni?
vier de natuur met de Utrechtse Natuurdag
Op zaterdag 10 juni organiseert Utrechts Landschap de Utrechtse Natuurdag, met het thema Vergeten Natuur, door de hele provincie Utrecht. In de gebieden van Utrechts Landschap vinden diverse rondleidingen en activiteiten plaats. Op fietsafstand te bereiken, gratis en leuk voor jong en oud. Meer weten?
Lees verder  
 
 
Twee jaar na de valwind
Stormpad leersum open voor bezoekers
Utrechts Landschap heeft een uniek Stormpad aangelegd in het bos van Breeveen bij Leersum. Vanaf het Stormpad kunnen bezoekers zien hoe het stormbos tot leven komt. Het pad is vanaf nu open voor publiek.
Lees meer  
 
Natuurweetje: broeihoop maken
Bekijk het filmpje  
 
 
Blog: Avonturen van een moestuin
In de lente
Peter Verburgt beheert de moestuin op landgoed Stoutenburg. Elk seizoen schrijft hij een blog over het wel en wee van de tuin. Het voorjaar is begonnen en dat levert allerlei nieuwe uitdagingen op.
Lees het blog  
 
Vlog: Onder de loep
mossen zoeken in de Palmerswaard
Boswachter Alex neemt een kijkje in dit bijzondere uiterwaardengebied langs de Nederrijn. Dit Natura 2000 gebied in Rhenen maakt onderdeel uit van een Europees netwerk van natuurgebieden waar belangrijke flora en fauna voorkomen. In 2016 is een deel van de Palmerswaard opnieuw ingericht om haar natuurwaarden te versterken en om ervoor te zorgen dat het gebied voldoet aan de eisen van de waterveiligheid. Dit jaar voeren onderzoekers van KNNV Wageningen onderzoek uit naar vele soortgroepen en Alex vlogt over hun ontdekkingen.
Bekijk haar vlogs  
 
 
Groen Geld Diner
benefietavond voor aankoop van natuur
Op donderdag 22 juni organiseert Utrechts Landschap een benefietavond het ‘Groen Geld Diner’ om gelden te werven voor de aankoop van natuur. Utrechts Landschap kan mogelijk 78 hectare natuur in Bilthoven en De Bilt kopen van de gemeente de Bilt. Het gaat om de gebieden ‘De Leijen’ en ‘Heidepark’ in Bilthoven en enkele kleinere kavels in de Voordorpse polder, Griftenstein, Groenekan en Beukenburg. Wil jij ook bijdragen aan het behoud van deze natuur? Je bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het Groen Geld Diner.
Meer informatie  
 
agenda activiteiten
7 juni 2023
 
14.00 uur 
 
Zanderij Maarn
Voorjaarswandeling Zanderij Maarn. De gids zal je deelgenoot maken van allerlei interessante wetenswaardigheden over het gebied, hoe het is ontstaan en wat er groeit, bloeit en leeft in en tussen de flora en fauna die hier wordt aangetroffen.
Meer informatie  
 
Zaterdag 10 juni 2023
 
Hele dag
 
Provincie Utrecht
Utrechtse Natuurdag: Utrechts Landschap nodigt je van harte uit bij de Utrechtse Natuurdag over Vergeten natuur in onze gebieden. Leer meer over de natuur van toen en nu, ga met de boswachter op excursie en beleef het buiten! Check de agenda!
Meer informatie  
 
Woensdag 14 juni 2023
 
15.00 uur
 
Blauwe Kamer
Voor kinderen van 5 tot 10 jaar. Ben je benieuwd welke waterbeestjes er in de Blauwe Kamer wonen? Samen gaan we op onderzoek uit. We hebben een ‘Professor Waterbeestjes’ gevonden die jullie graag wil vertellen wat daar onder het water allemaal leeft. Van ons krijg je een schepnet en emmertje te leen, trek ook laarzen aan!
Meer informatie  
 
Bekijk de volledige agenda 
Utrechts Landschap beschermt natuur
en erfgoed in de provincie Utrecht
 
Youtube   Facebook   Twitter   Linkedin   Linkedin