Wandel mee met boswachter Maarten
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Nieuwsbrief juli
2023
Lees online
Symposium, waarnemersdag en publieksdag
Honderden bezoekers op Utrechtse Natuurdagen
De Utrechtse Natuurdagen die Utrechts Landschap in juni organiseerde waren een groot succes. Met een symposium, een waarnemersdag en een grote publieksdag door de hele provincie, waar honderden Utrechtse inwoners deelnamen aan rondleidingen en activiteiten, stond de week volledig in het teken van de Utrechtse Natuurdagen. De lezingen tijdens het symposium én een impressie van de Utrechtse Natuurdagen zijn hier terug te zien.
Lees verder  
 
 
Bolgerijen en Boven-Autena
Aankoop zorgt voor meer natuur bij Vianen
Utrechts Landschap heeft in de omgeving van Vianen twee percelen van samen 5,2 hectare aangekocht om daar natuur te ontwikkelen. De percelen liggen in de polders Bolgerijen en Boven-Autena en vormen een belangrijke schakel in het verbinden van natuurgebieden. Afgelopen december kocht Utrechts Landschap in dezelfde omgeving al 1,8 hectare ten behoeve van de natuur.
Lees meer  
 
 
Groen Geld Diner
Eerste editie groot succes
Het Groen Geld Diner dat donderdag 22 juni plaatsvond op Park Vliegbasis Soesterberg was een groot succes. Tijdens de benefietavond is in totaal 56.529 euro opgehaald. Utrechts Landschap wil dit geld gebruiken om natuur aan te kopen van de gemeente De Bilt.
Lees meer  
 
Natuurweetjes
Bekijk het filmpje  
 
Wandel mee
boswachter Maarten neemt je mee over het stormpad
Wandel mee met boswachter Maarten den Hartigh en bekijk het bosreservaat in Breeveen (Leersum) dat is onstaan na de valwind van 18 juni 2021. Hier kan de natuur ongestoord haar gang gaan. 
Meer informatie  
 
 
Schaapsvachten te koop!
Wol van geschoren schapen
Na het schapenscheerfeest op landgoed heidestein zijn er nog wat vachten, wol van geschoren schapen, over. Mocht je daar interesse in hebben, stuur een mailtje naar schaapskooiheidestein@gmail.com. Kosten zijn tien euro per stuk. Op is op.
Lees meer  
 
 
Column van boswachter Jacqueline
Een netelige kwestie
Het gebeurt vaak ongemerkt. Je loopt of fietst langs beplanting of je maakt een achteloze beweging met je arm en ineens voelt je huid branderig aan en begint te tintelen. Herkenbaar? Ik heb het natuurlijk over de brandnetel, een soort waarbij het venijn ‘m niet in de staart zit, maar in de haren. Ga er maar niet met je handen in zitten!
Lees meer  
 
agenda activiteiten
t/m 23 augustus 2023
 
14.00 uur
 
Kromme Rijn
Kindervaart: Deze tocht met fluisterstille pont maakt een educatieve vaart voor kinderen over de Kromme Rijn. Tijdens de vaarexcursies vertellen de gidsen over de rijke natuur in en langs de rivier. Na een kleine vaartocht wordt aangelegd en kunnen de kinderen met schepnetjes waterdiertjes vangen. Met determineerkaarten en loepjes kan de “vangst” geanalyseerd worden. 
Meer informatie  
 
t/m 28 oktober 2023
 
11.00 en 13.30
 
Kasteel Loenersloot
Rondleiding Kasteel Loenersloot: Samen met een gids ontdek je het kasteel. Van de kelders tot op de toren – met een mooi uitzicht tot de Dom van Utrecht toe –  en in veel fraaie ruimten daartussen. Waaronder de bel-etage en de grote zolder.
Meer informatie  
 
Bekijk de volledige agenda 
Utrechts Landschap beschermt natuur
en erfgoed in de provincie Utrecht
 
Youtube   Facebook   Twitter   Linkedin   Linkedin