en Molen de Hoop heeft nieuwe roeden
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Snippet
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Maart 2024
Broedseizoen is begonnen
Lees online
Gun de dieren rust
Broedseizoen is aangebroken

De lente lonkt en het broedseizoen breekt aan. De lentemaanden zijn een cruciale periode waarin het van groot belang is om de natuur haar rust te gunnen. Boswachters van Utrechts Landschap vragen bezoekers om rekening te houden met kwetsbare dieren in natuurgebieden. Omwille van de broedende veldleeuweriken sluit Utrechts Landschap per 15 maart de landingsbaan op Park Vliegbasis Soesterberg. De landingsbaan is na 15 augustus weer toegankelijk.

Lees meer  
 
 
Diep teleurgesteld
Gezamenlijke natuurorganisaties ontsteld over draai kabinet
De gezamenlijke natuurorganisaties zijn diep teleurgesteld dat Nederland komende maand alsnog tegen de Europese Natuurherstelwet gaat stemmen. Het kabinet komt met dit besluit precies op de dag dat het Europese Milieuagentschap waarschuwt dat Europa onvoldoende is voorbereid op klimaatrisico’s als droogte en overstromingen.
Meer informatie  
 
 
Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en Utrechts Landschap
Samenwerking waterbeheer
Utrechts Landschap en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden slaan de handen ineen. Op 14 maart heeft heemraad bij HDSR, Bert de Groot en Saskia van Dockum, directeur-bestuurder bij Utrechts Landschap de waterbeheerovereenkomst getekend die deze samenwerking bekrachtigd. Hoe kunnen terreineigenaren en waterschappen elkaar versterken om gevolgen van de klimaatverandering, aantasting van biodiversiteit en waterkwaliteit het hoofd te bieden? Water- en natuurbeheer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Neerslag- en droogterecords volgen elkaar in rap tempo op. Om hierop te anticiperen is er een gezamenlijke waterbeheervisie opgesteld. 
Lees meer  
 
 
Molenaars verheugd
Molen De Hoop krijgt nieuwe roeden
Op 14 maart zijn de nieuwe roeden aangebracht bij Molen De Hoop in Loenen aan de Vecht. In 2021 heeft Utrechts Landschap zeventien molens stilgezet vanwege problemen met de wieken. De lasnaden van de roeden bleken ondeugdelijk. In 2022 is een restauratieplan gemaakt voor de molens die nieuwe roeden moeten krijgen en in 2023 is financiering rondgekomen voor de uitvoering hiervan. De Oukoper Molen, Molen ’t Hoog- en Groenland, Molen De Valk en de Spengense Molen draaien inmiddels weer.
Meer informatie  
 
Activiteit: Natuurwandeling 
plantage willem III
Plantage Willem III bestaat uit een glooiend landschap, waar zich diverse smeltwaterdalen uit de laatste ijstijd bevinden. Eén daarvan is dankzij de heide-uitbreiding van een aantal jaren geleden weer prachtig te zien. Op de Plantage ligt een van de grootste droge schraalgraslanden van de provincie Utrecht: een bijzonder natuurtype met zeldzame soorten.
Meer informatie
 
Activiteit: Vossenjacht 
Landgoed Heidestein
Ben jij goed in dieren spotten? Dan hebben we jou op eerste paasdag nodig! Tijdens de Vossenjacht ga je op zoek naar vier zoogdieren die zich in ons bos hebben verstopt. Door middel van geheime aanwijzingen kun je erachter komen welke dieren het zijn, en waar je ze kunt vinden.
Meer informatie
 
Bekijk alle activiteiten  
 
Utrechts Landschap beschermt natuur
en erfgoed in de provincie Utrecht
 
Youtube   Facebook   Twitter   Linkedin   Linkedin