Natuurweetje over de visarend
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Snippet
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Oktober 2024
Valkenspektakel op de Vliegbasis
Lees online
Blog van boswachter Frans-Jan
Valkenspektakel op de vliegbasis

Leerling-boswachter Frans-Jan Snoek maakt op een drukkend warme vrijdagmiddag na zijn werk nog een rondje over Park Vliegbasis Soesterberg. Hij hoorde dat er eerder die dag roodpootvalken gezien zijn, reden genoeg om een kijkje te nemen natuurlijk. Hij had deze vogel nog nooit gezien. Het werd zijn geluksdag! Lees zijn blog over deze prachtige valkjes en bekijk de foto's die vriend en vogelaar Thijmen Stolk die dag maakte.

Lees zijn blog  
 
Bekijk alle natuurweetjes  
 
Vlonderpad Blauwe Kamer vernieuwd
Dankzij 150 donateurs
Op woensdag 2 oktober is het vernieuwde vlonderpad in natuurgebied de Blauwe Kamer bij Rhenen geopend. Dankzij een sponsoractie hebben 150 donateurs bijgedragen aan het nieuwe vlonderpad. Op het pad loopt men over hun met tekst gegraveerde plankjes. “Dit was zo’n bijzonder project; het hangt letterlijk samen van persoonlijke verhalen. Het nieuwe pad accentueert de route naar de bekende vogelkijkhut. Als een soort rode loper!” Aldus boswachter Frans Schut.
Lees meer in het nieuwsbericht  
 
Geslaagde herstelingreep
waarderingsprijs laantje zonder eind
Op vrijdag 13 september namen we de Waarderingsprijs Erfgoed van het Geheugen van Zeist in ontvangst. We zijn natuurlijk erg blij met de prijs voor de geslaagde herstelingreep aan het Laantje zonder Eind: de historische bomenlaan in het Zeisterbos. Een deel van de oude bomen aan het Laantje is vorig jaar verwijderd omdat deze door ziekte en afsterven een gevaar vormden voor wandelaars. We hebben nieuwe bomen aangeplant om de laan in oude glorie te herstellen.
Meer informatie  
 
Nieuwe roeden voor Molen van de Polder Westbroek
Binnenkort draait de molen weer
Op woensdag 18 en donderdag 19 september werden de nieuwe roeden gestoken bij de Molen van de Polder Westbroek. Daarna wordt het hekwerk aangebracht waaraan de zeilen worden bevestigd. Ook wordt de rest van de molen goed gecontroleerd, omdat deze inmiddels bijna drie jaar stilstaat. “De molenaars en Utrechts Landschap zijn bijzonder verheugd dat de Molen van de Polder Westbroek binnenkort weer kan draaien na een lange periode van stilstand. Over een paar weken is het gelukkig weer mogelijk om met de nieuwe wieken op de wind te malen”, aldus Paul Vesters, cultuurhistoricus van Utrechts Landschap.
Meer informatie  
 
activiteiten bij utrechts landschap
Activiteit: toneelstuk
loenersloot
Op deze donkere oktobernacht zullen allerlei heksen, geesten en duivels Kasteel Loenersloot bezoeken, ontsnapt uit de vurige verbeelding van George Gordon Noel Byron (1788-1824), een man die door een geliefde beschreven werd als ‘mad, bad and dangerous to know’. Bekijk het toneelstuk Manfred op:
18 oktober 2024
 
Activiteit: vaart
Kromme rijn
In het kader van de Week van de Toegankelijkheid organiseren onze vrijwilligers twee vaarten speciaal voor rolstoelgebruikers met begeleiders. Vaar mee door dit prachtige natuurgebied en reserveer snel een plek.
9 oktober 2024
 
Bekijk alle activiteiten  
 
Utrechts Landschap beschermt natuur
en erfgoed in de provincie Utrecht
 
Youtube   Facebook   Twitter   Linkedin   Linkedin